Word vriend van Sint Gerlach

Het bezoeken van een heiligdom is een Middeleeuwse traditie en devotie die een belangrijke plaats in het katholieke geloof inneemt. St. Gerlach ging ons met zijn pelgrimstochten naar Rome, Jeruzalem, Aken en Maastricht voor. We willen als Vrienden van St. Gerlach deze traditie en devotie in stand houden, zodat ook toekomstige generaties zich St. Gerlach herinneren en hem eren en aan activiteiten rond zijn heiligdom kunnen meedoen. U kunt ons - de Stichting Vrienden van St. Gerlach - meehelpen om dat voor nóg meer mensen mogelijk te maken door onze activiteiten te ondersteunen en daaraan deel te nemen en door zelf Vriend van St. Gerlach te worden.

Er zijn verschillende manieren waarop u als bedrijf of particulier de doelstellingen van de Stichting Vrienden van St. Gerlach kunt ondersteunen. U kunt voor EUR 10 per jaar (mag ook meer zijn) Vriend worden van Sint Gerlach*. U ontvangt dan 2-3 keer per jaar de Nieuwsbrief Vrienden van Sint Gerlach en uitnodigingen voor de activiteiten van de Stichting Vrienden van Sint Gerlach. U kunt ook één of meer van onze projecten sponsoren. Neem voor een dergelijke sponsoring contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met u!

* voor Vrienden die Gerlach als één van de voornamen hebben geldt een korting van EUR 5.

Vrienden van St Gerlach 

 

Hoe kan ik het project Kruiswegpark voor St. Gerlach steunen?

1) Financieel: adopteer een kruiswegstatie door een bedrag van EUR 300 (1) over te maken op rekeningnummer NL16INGB 0007 5815 43 van Vrienden van St. Gerlach onder vermelding van “Statie Kruiswegpark”. U kunt ons uiteraard ook met een lager bedrag helpen door te storten op het rekeningnummer onder vermelding van “Kruiswegpark”.

2) Natura: we willen eind november het terrein om laten spitten om te voorkomen dat bramen en andere struiken het terrein weer gaan overwoekeren. Begin december zullen we met haksel van olifantengras paden aanbrengen. Ook zullen we dan beginnen met aanplant van struiken en planten. U kunt helpen bij uitstrooien van dit haksel en de aan-plant door u daarvoor op te geven via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. (2)

kruiswegstatie1 kruiswegstatie2

Kruiswegstaties:
1. Jezus wordt ter dood veroordeeld
2. Jezus neemt het kruis op zijn schouders
3. Jezus valt voor de eerste maal onder het kruis
4. Jezus ontmoet zijn bedroefde moeder
5. Simon van Cyrene wordt gedwongen Jezus’ kruis te dragen
6. Veronica droogt het aangezicht van Jezus af
7. Jezus valt voor de 2e keer onder het kruis

8. Jezus troost de wenende vrouwen
9. Jezus valt voor de 3e maal onder het kruis
10. Jezus wordt van zijn kleren beroofd
11. Jezus wordt aan het kruis genageld
12. Jezus sterft aan het kruis
13. Jezus wordt van het kruis afgenomen
14. Jezus wordt in een nieuw graf gelegd
15. Jezus verrijst uit het graf

 (1) U kunt desgewenst een specifieke kruiswegstatie adopteren. U kunt daartoe per e-mail aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. aangeven welke statie uw voorkeur heeft en of u als donateur voor de statie vermeld wilt worden. We laten u dan weten of de statie nog vrij is.

(2) We laten u per e-mail weten welke datum het wordt, zodat u kunt laten weten of u dan beschikbaar bent.

ANBI-status

De stichting Vrienden van Sint Gerlach is door de belastingdienst met ingang van 3 augustus 2022 aangemerkt als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Controleren van de status kun u hier.
ANBI

 

Aanmeldingsformulier vriend van Stichting Vrienden van St. Gerlach

 

 Uw gegevens


 

Verplicht veld
Vul uw naam in
Ongeldige invoer
Geen geldig e-mail adres
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

 U kunt jaarlijks of eenmalig doneren, maak hier uw keuze.


 

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

U dient akkoord te gaan
Geen geldige ingave

* = verplicht veld