Word vriend van Sint Gerlach

Het bezoeken van een heiligdom is een Middeleeuwse traditie en devotie die een belangrijke plaats in het katholieke geloof inneemt. St. Gerlach ging ons met zijn pelgrimstochten naar Rome, Jeruzalem, Aken en Maastricht voor. We willen als Vrienden van St. Gerlach deze traditie en devotie in stand houden, zodat ook toekomstige generaties zich St. Gerlach herinneren en hem eren en aan activiteiten rond zijn heiligdom kunnen meedoen. U kunt ons - de Stichting Vrienden van St. Gerlach - meehelpen om dat voor nóg meer mensen mogelijk te maken door onze activiteiten te ondersteunen en daaraan deel te nemen en door zelf Vriend van St. Gerlach te worden.

Er zijn verschillende manieren waarop u als bedrijf of particulier de doelstellingen van de Stichting Vrienden van St. Gerlach kunt ondersteunen. U kunt voor EUR 10 per jaar (mag ook meer zijn) Vriend worden van Sint Gerlach*. U ontvangt dan 2-3 keer per jaar de Nieuwsbrief Vrienden van Sint Gerlach en uitnodigingen voor de activiteiten van de Stichting Vrienden van Sint Gerlach. U kunt ook één of meer van onze projecten sponsoren. Neem voor een dergelijke sponsoring contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met u!

* voor Vrienden die Gerlach als één van de voornamen hebben geldt een korting van EUR 5.

Vrienden van St Gerlach 

 

ANBI-status

De stichting Vrienden van Sint Gerlach is door de belastingdienst met ingang van 3 augustus 2022 aangemerkt als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Controleren van de status kun u hier.
ANBI

 

Aanmeldingsformulier vriend van Stichting Vrienden van St. Gerlach

 

 Uw gegevens


 

Verplicht veld
Vul uw naam in
Ongeldige invoer
Geen geldig e-mail adres
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

 U kunt jaarlijks of eenmalig doneren, maak hier uw keuze.


 

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

U dient akkoord te gaan
Geen geldige ingave

* = verplicht veld